Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


ANALIZĂ Luptă crâncenă la Giurgiu pentru fotoliul de primar: PSD îl susține pe fostul candidat al PNL / Alianța USR PLUS, sprijin pentru actualul candidat al liberalilor

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , , ,

Lupta politică se ascute la Giurgiu cu doar o lună înaintea alegerilor locale. Primarul aflat în funcție, Nicolae Barbu, candidează acum din partea Pro România. PSD merge pe mâna lui Marian Măroiu, cel care fusese desemnat inițial de PNL drept candidat. Din partea liberalilor va candida Adrian Anghelescu, care va beneficia și de susținerea USR PLUS.

Lupta politică la Giurgiu, un oraș păstorit timp de 16 ani de Lucian Iliescu, aflat de 8 ani pe mâna lui Nicolae Barbu, pare mai deschisă ca oricând. Neînțelegerile dintre Barbu și PSD, fostul său partid, au generat o mișcare politică oarecum previzibilă – trecerea cu arme și bagaje a lui Marian Măroiu, cel care fusese desemnat de PNL drept candidat, la PSD.

Marian Măroiu a încercat și în 2008 să ajungă primar al orașului, de acea dată din partea PSD, însă a fost învins categoric de Lucian Iliescu. Confruntat cu acuzații de non-combat în acele alegeri, Măroiu a fost dat afară din PSD. Acesta a fost primit cu brațele deschise chiar de fostul său „rival”, Lucian Iliescu, care i-a oferit o funcție de director în primărie în schimbul adeziunii la PNL.

Nicolae Barbu a fost ales primar al urbei de la Dunăre în 2012 ca independent, însă beneficiind de susținerea puternică a unor membri PSD, partid care îl sprijinea oficial pe Lucian Iliescu, în virtutea alianței la nivel național dintre social-democrați și liberali – USL. De asemenea, Barbu a fost susținut și de partidul înființat de Dan Diaconescu, PP-DD, care prin această asociere a fost cât pe ce să obțină majoritatea în Consiliu.

Alianța din Capitală dintre PNL și USR PLUS a fost replicată și la Giurgiu. Adrian Anghelescu, un fost comandat de aeronavă la Tarom, a devenit candidatul liberalilor la primărie, după revenirea lui Măroiu în PSD, și beneficiază de sprijinul USR PLUS.

Cu șanse ceva mai mici intră în cursa electorală candidatul ALDE, Alexandru Vladu, care a ocupat funcția de viceprimar din partea PP-DD.

Alegerile în acest an vor avea loc pe data de 27 septembrie într-un singur tur de scrutin.

Sursa foto: opiniagiurgiu.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/analiza-lupta-crancena-la-giurgiu-pentru-fotoliul-de-primar-psd-il-sustine-pe-fostul-candidat-al-pnl-alianta-usr-plus-sprijin-pentru-actualul-candidat-al-liberalilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/analiza-lupta-crancena-la-giurgiu-pentru-fotoliul-de-primar-psd-il-sustine-pe-fostul-candidat-al-pnl-alianta-usr-plus-sprijin-pentru-actualul-candidat-al-liberalilor/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/analiza-lupta-crancena-la-giurgiu-pentru-fotoliul-de-primar-psd-il-sustine-pe-fostul-candidat-al-pnl-alianta-usr-plus-sprijin-pentru-actualul-candidat-al-liberalilor/ […]

  • We’re a gaggle of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your site offered us with helpful info to work on. You have performed an impressive process and our entire group will probably be thankful to you.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW