Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


ANALIZĂ Legătura dintre numărul cazurilor de COVID-19 și capacitatea de testare a României

By Vîrban Robert , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 9 aprilie 2020 Etichete: , ,

În urma analizei raportului dintre numărul de teste și numărul de noi cazuri de COVID-19 în România, am putut constata o strânsă corelație dintre cei doi indicatori. Astfel încât, pe măsură ce autoritățile vor reuși creșterea capacității de testare, este foarte probabil să crească concomitent și numărul de noi cazuri depistate de COVID-19.

De la declanșarea pandemiei de COVID-19 s-a adus în discuție capacitatea de testare a fiecărui stat ca fiind un aspect decisiv care influențează numărul total al cazurilor de persoane infectate. Plecând de la această ipoteză am analizat datele primite de la Grupul de Comunicare strategică în intervalul 27 martie – 9 aprilie.

Capacitatea de testare reprezintă numărul de teste care pot fi efectuate într-o zi. Astfel, dacă pe 27 martie s-au efectuat 1450 de teste, la două săptămâni distanță s-a ajuns la 4595 de teste, ceea se înseamnă că numărul de teste efectuate aproape s-a triplat.

De asemenea, dacă pe 27 martie s-au înregistrat 263 de cazuri noi, pe 9 aprilie am avut 441 de noi cazuri.

Urmărind datele putem constata că în România cele mai multe teste s-au efectuat în zilele de 9 aprilie – 4595, 8 aprilie – 3629,  4 aprilie – 4435 și 3 aprilie – 3192. Acestea sunt și zilele în care s-au constat și cele mai multe cazuri.

De altfel, după cum relevă diagrama, tendința a fost ca numărul de noi cazuri să crească odată cu numărul de teste. De aici rezultă că pe măsură ce vor fi efectuate mai multe teste, iar în acest sens premierul Ludovic Orban a vorbit de o creștere până la 8000 de teste pe zi, va trebui să ne așteptăm la mai multe cazuri de depistări.

 

Sursa foto: MApN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW