Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ANALIZĂ Bonus de 13.000 de lei în luna octombrie pentru șeful AEP doar pentru că a venit la serviciu

By Tudor Alexandru , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 9 decembrie 2019

Constantin Mitulețu parcurge în fiecare zi trei kilometri de la imobilul RAAPPS în care stă până la sediul AEP. Pentru această distanță, președintele Autorității Electorale Permanente a primit în luna octombrie peste 13.000 de lei ca diurnă de deplasare. Venitul completează salariul ca șef al instituției.

Președintele AEP nu are o locuință proprietate personală în București, de aceea RAAPPS i-a pus la dispoziție un imobil în zona centrală a Capitalei. Astfel că acesta nu are de parcurs până la locul de muncă mai mult de trei kilometri zilnic. Constantin Mitulețu profită însă de o lacună a legii, care nu prevede că cei care au primit o locuință de la RAAPPS să nu benefieze și de diurna lunară de transport. Cel care a propus această variantă a legii către Parlament este însă chiar Mitulețu.

Diurna de transport nu este nici pe departe o sumă modifică. Constantin Mitulețu a încasat în luna octombrie nu mai puțin de 13.000 de lei doar pentru că a venit și a plecat de la serviciu. Diurna nu are nici o legătură cu salariul pe care șeful AEP îl încasează lunar, ci este ca un bonus pentru acesta. Un bonus uriaș la care mulți români nici nu ar visa. În 2019, doar din această diurnă, Constantin Mitulețu va încasa peste 100.000 de lei. Indemnizația de președinte AEP este de aproape 11.500 de lei lunar.

Anul trecut, în calitate de vicepreședinte/secretar general AEP, lui Constantin Mitulețu i-au intrat în conturi peste 82.000 de lei, tot din diurna de transport.

Luna octombrie a fost una profitabilă pentru angajații AEP care au beneficiat de diurna de deplasare. Instituția a plătit nu mai puțin de 85.944 de lei pentru acest bonus. Vicepreședintele Zsombor Vajda a încasat în octombrie 10.317 lei, iar secretarul general al AEP a primit și el 9.482 de lei, Au mai beneficat de acest beneficiu patru directori, fiecare cu câte 8.320 de lei și trei șefi de departament.

Mitulețu instalat în funcție cu ajutorul lui L. Dragnea

Parlamentul a votat în luna aprilie regulamentul de organizare și funcțiare al Autorității Electorale Permanente, proiectul fiind avansat chiar de AEP. Această instituție are rolul de a supraveghea finanțarea partidelor și modul în care acestea respectă legea.

Constantin Mitulețu a fost sprijinit pentru obținerea acestei funcții de cei de la PSD, în timpul mandatului lui Liviu Dragnea. El l-a înlocuit în această funcție pe Daniel Barbu.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/analiza-bonus-de-13-000-de-lei-in-luna-octombrie-pentru-seful-aep-doar-pentru-ca-a-venit-la-serviciu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *