Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Analiză Bestjobs: 3 din 5 angajaţi români au participat la un interviu pentru job în acest an

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Candidații de pe platforma de recrutare online BestJobs au înregistrat un nou record, depășind 1,1 milioane de aplicări în primele zece luni ale anului curent, indicând o intensificare a căutărilor pentru noi oportunități de angajare. Printre cele mai comune temeri s-au numărat emoțiile din timpul interviului, așteptările prea mari din partea angajatorilor și lipsa experienței necesare pentru postul dorit, relatează news.ro.

”Candidaţii de pe platforma de recrutare online bestjobs au efectuat un nou record de peste 1,1 milioane de aplicări în primele zece luni ale acestui an, intensificând căutările pentru un job nou. În plus, peste 60% dintre respondenţii celui mai recent sondaj bestjobs au declarat că au participat la cel puţin un interviu de angajare anul acesta, iar alţi 20% au în plan să meargă la interviuri în perioada următoare”, anunţă platforma.

Candidații au principale temeri atunci când participă la un interviu, precum emoțiile prea mari (26%), așteptările angajatorului peste capacitățile lor (21%), dificultatea de a-și prezenta experiența într-un mod convingător (20%), sau lipsa experienței necesare pentru postul solicitat (20%). Alte motive pentru amânarea participării la un interviu includ potențialele întrebări tehnice la care nu pot răspunde și refuzul recrutorului privind cerințele candidatului.

Candidații ar respinge un loc de muncă imediat după interviu în situațiile în care salariul oferit este sub nivelul pieței sau al așteptărilor lor (41%), li se solicită să lucreze din concediu sau în zilele libere legale (30%), realizează că nu se potrivește cu compania în timpul interviului (27%), li se adresează întrebări despre planurile de a avea copii (9%), sau procesul de recrutare se prelungește prea mult cu implicarea a prea multe persoane de decizie (25%).

În acest context, Bestjobs introduce pe platformă interviuri live, oferind candidaților posibilitatea de a discuta în mod direct cu recrutorii într-o sesiune 1-la-1, eliminând etapele de aplicare și selecție. Acest tip de interviu se aseamănă cu conceptul de „speed dating”, acordând candidaților 8 minute pentru a se prezenta și a afla mai multe despre postul disponibil. După această interacțiune rapidă, atât candidații, cât și recrutorii pot vota „da” dacă ei consideră că există o potrivire și sunt interesați să continue în procesul de recrutare.

„În secolul vitezei şi mai ales în acest context de pe piaţa muncii, în care tot mai mulţi candidaţi îşi caută un job nou şi vor să facă rapid o schimbare în carieră, la bestjobs am introdus interviurile LIVE, care facilitează un «matching» rapid între candidat şi recrutor, ducând la un proces de angajare simplificat şi eficient. Chiar dacă participarea la interviul LIVE nu necesită aplicare, recomandăm candidaţilor să aibă CV-ul deja completat sau actualizat în platformă, astfel încât informaţiile lor să ajungă cât mai rapid la recrutor ulterior discuţiei live. Astfel, ne propunem să adaptăm recrutările la nevoile actuale ale jucătorilor de pe piaţa muncii, într-un proces care elimină emoţiile clasice ale unui interviu şi care accelerează angajările pentru companiile cu multe poziţii deschise”, spune Ana Vişian, marketing manager.

Atunci când caută să completeze o singură poziție sau mai multe, recrutorii pot crea un cont de angajator pe platformă. Aici, este benefic să furnizeze cât mai multe detalii despre companie și despre pozițiile disponibile. În urma interviurilor live, recrutorii primesc gratuit CV-urile candidaților preferați pentru a continua procesul de recrutare.

Sondajul a fost desfășurat între luna octombrie și noiembrie, având un eșantion de 1.200 utilizatori de internet din România. Bestjobs reprezintă una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din țară, oferind în permanență peste 35.000 de joburi și conectând 4,6 milioane de profesioniști la piața muncii.

FOTO: pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW