Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Analiștii avertizează: În următorii zece ani lumea ar putea fi lovită de un dezastru masiv, mai mare decât cel provocat de Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 iunie 2020 Etichete: , , ,

Analiștii Deutsche Bank au realizat un raport conform căruia în următorii zece ani, omenirea ar putea fi lovită de „un dezastru masiv”, mai mare decât cel provocat de coronavirus, scrie Market Watch.

Potrivit analiștilor conduși de expertul Henry Allen, există șanse ca cel puțin una dintre aceste dezastre să aibă loc în deceniul următor: o pandemie de gripă care ar putea să facă peste 2 milioane de victime, s-ar putea înregistra o erupție vulcanică catastrofală, o erupție solară sau un război mondial.

Dacă intervalul de timp ar fi majorat la 20 de ani, riscurile unui dezastru major ar ajunge la 56%, se mai arată în raport.

Chiar dacă riscurile unei erupții solare este una foarte rar discutată, analiștii susțin că este mai probabilă decât un război mondial major. Furtunile solare sunt periculoase deoarece pot afecta rețelele energetice și de telecomunicații, se precizează în raport.

„Ar putea exista întreruperi majore de electricitate, ceea ce ar avea avea un impact puternic asupra economiei. Viețile ar putea fi pierdute dacă furtunile solare ar avea impact asupra spitalelor. Comunicările vor fi perturbate, multe sisteme de plată vor fi disfuncționale, iar sateliții GPS s-ar confrunta cu interferențe extinse, în detrimentul tuturor oamenilor și  industriilor care se bazează pe servicii de localizare exacte, inclusiv companiilor aeriene”, se arată în raport.

Analiștii nu au sugerat, totuși, și o strategie de investiții alături de concluziile lor, însă judecând după situația din prezent, achiziționarea de echipamente ar fi cel mai potrivit lucru.

Astfel de dezastre globale au un impact puternic asupra economiei, însă analiștii nu au sugerat și o strategie de investiții alături de concluziilor lor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW