Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


ANAF scoate la licitație palatul lui Sorin Ovidiu Vîntu pentru a recupera prejudiciul din dosarul FNI/ Cât valorează imobilul

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 19 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Agenția Națională de Administrare Fiscală va scoate la licitație palatul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a recupera prejudiciul din dosarul FNI, după ce nicio instituție nu a cerut transmiterea imobilului în administrare proprie.

„Palatul” confiscat de la omul de afaceri este de fapt o vilă construită în anul 1927, în stil neo-brâncovenesc. Imobilul, situat pe strada Gheorghe Brătianu și terenul pe care este construită clădirea au fost evaluate de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma de 20,12 milioane de lei, potrivit Radio Europa Liberă.

Imobilul a fost confiscat de stat pentru recuperarea prejudiciului de 13 milioane de dolari din dosarul FNI, în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 8 ani de închisoare, fiind acuzat de spălare de bani.

Foto: Digi24

În urmă cu trei ani, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la opt ani de închisoare în dosarul FNI pentru spălare de bani. Magistrații Curții de Apel București au dispus confiscarea specială de la inculpat a 13 milioane de dolari-bunuri mobile și imobile.

Citeste si:  Percheziții de amploare într-un dosar de înșelăciune. Credite bancare de 3,2 milioane de lei, dobândite cu acte false

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW