Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


ANAF a renunțat să preia sediul Grivco. Decizia a fost luată de Mihaela Triculescu, fosta protejată a lui Darius Vâlcov

By Redactia , in Justitie , at 14 iunie 2019 Etichete: , , , ,

În urmă cu o lună, pe 13 mai 2019, ANAF, prin Direcția generală a Vămilor, a comunicat Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) că renunță la preluarea gratuită la stat a imobilului din strada Gârlei nr 1, fostul sediu GRIVCO. Potrivit unor surse din instituție, adresa este semnată de fosta șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, protejata lui Darius Vâlcov. Decizia vine după ce, nu cu mult timp înainte, ANAF a solicitat proprietatea pentru a servi drept sediu al Direcţiei Generale a Vămilor.

”La data de 13.05.2019, autoritatea solicitantă (ANAF/Direcția Generală a Vămilor) a comunicat faptul că renunță la cererea de transmitere cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare a Fiscală/Direcției Generale a Vămilor, în scopul utilizării ca sediu principal/secundar, a imobilului situat în București, str. Gârlei nr. 1D, sector 1. Solicitarea de renunțare a fost transmisă către Ministerul Finanțelor Publice, precum și către Direcția Generală Executări Silite Cazuri Speciale – ANAF”, se arată în anunțul de pe site-ul ANABI despre imobilul din strada Gârlei, construcție și teren care au aparținut lui Dan Voiculescu.

Potrivit anunțului din secțiunea ”imobile reutilizate public”, este vorba de un teren intravilan (29.220 mp) înscris în Cartea Funciară și Construcții nerezidențiale (clădiri cu destinație de birouri, laboratoare, depozite și magazii, garaj, atelier mecanic/auto/reparații/sudură/tâmplărie/întreținere, pichet incendiu, arhivă etc.) înscris în Cartea Funciară în valoare totală de 76.253.500 de lei.

ANAF s-a răzgândit peste noapte

ANABI a propus Ministerului Finanțelor Publice transmiterea cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea unei instituții publice de interes național a imobilului susamintit.

Astfel, în urmă cu câteva luni, ANAF a cerut să-i fie atribuită proprietatea de 3 hectare (teren şi clădiri) pentru a servi drept sediu al Direcţiei Generale a Vămilor.

Potrivit unor surse din ANAF, această cererea a fost analizată la nivelul instituției, s-a convenit că este o propunere bună, ministerul Finanațelor Publice trebuia să emită o hotărâre de guvern în acest sens, și până să se emită această hotărâre, ANAF s-a răzgândit și a notificat ANABI că nu mai vrea cladirea care a aparținut lui Dan Voiculescu.

Am cerut ANAF motivele pentru care a renunțat la cererea de transmitere cu titlu gratuit în domeniul public al statului și în administrarea Agenției Naționale de Administrare a Fiscală/Direcției Generale a Vămilor a imobilului din strada Gârlei nr.1 și vom publica răspunsul Agenției imediat ce ne va fi transmis.

ANAF a recuperat doar 8,7 milioane de euro din totalul de peste 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit prin sentinţa defintivă de condamnare.

Voiculescu a fost găsit vinovat pentru privatizarea frauduloasă a fostului Institut de cercetări alimentare (ICA). Prejudiciul stabilit a fost de 60milioane de euro. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și a fost eliberat după trei ani de detenție.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW