Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 8 august 2022

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a început executarea silită a senatoarei independente Diana Iovanovici-Șoșoacă, care a acumulat datorii la bugetul de stat, a declarat președintele ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuș, într-o declarație de presă de luni, 8 august.

Astfel, Fiscul a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare și a solicitat Senatului României reținerea unei treimi din salariu, în fiecare lună.

„A acumulat niște obligații la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somația, nu a achitat, i s-a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare și emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să rețină o treime din indemnizația de senator până la concurența sumei pe care o are de plată către bugetul de stat”, a explicat președintele Fiscului.

Diana Șoșoacă a declarat pentru Fanatik.ro că a intrat în procedura executării silite de către ANAF pentru o sumă de circa 30.000 de euro, ea atacând în instanță decizia Fiscului în cursul acestei veri.

„Este vorba despre amenzi pe care le-am primit în timpul pandemiei și despre alte sume despre care habar nu am. În cazul amenzilor, majoritatea au fost anulate în instanță, însă ANAF continuă să-mi instituie popriri și executări silite. Celelalte sume sunt de la cabinet, pe care le-am achitat prin ghiseul.ro. Am plăți făcute în februarie, care îmi apar că sunt în procesare”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă.

Senatoarea intrată în Parlament pe listele AUR susține că ANAF a acționat la ordin politic. Totodată, spune că motivul pentru care Fiscul ar decide astfel de procese vine din dorința statului de a colecta bani la bugetul propriu, în detrimentul cetățenilor.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW