Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Ana Birchall vrea înăsprirea condițiilor de liberare condiționată: Să se raporteze la pedeapsa prevăzută de lege

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2021

Fostul ministru al justiției Ana Birchall consideră absolut necesară adoptarea unor modificări legislative în vederea înăspririi condițiilor de liberare condiționată din închisoare.

În opinia Anei Birchall, liberarea conditionata ar trebui să se raporteze la pedeapsa prevazuta de lege, iar nu la pedeapsa deținutului, creșterea vârstei până la 65 de ani dar și a fracției obligatorii și îndeplinirea cumulativă a condițiilor.

„În august 2019, desiștiamderanja cuibul de viespi, am inițiat un act normativ pentru înăsprirea acestor condițiiînbazacărora se acorda liberarea condiționată: de exemplu, liberarea condiționată se raporteze nu ladurata pedepsei deținutului ci lapedeapsaprevăzută de lege, creștereavârsteila 65 de ani, creștereafracțieiplusîndeplinireacumulativă a condițiilor. Cu alte cuvinte, instanța de judecata poate dispune eliberarea condiționată doar dacă suntîndeplinite cumulativ condițiileprevăzute de lege nu doar fracțiamatematica a anilor petrecuțiînînchisoare. În acest moment, nu este nevoie de cumularea condițiilor, tocmai de aceea se acordadestul de ușor liberarea condiționată, ceea ce nu este deloc ok pentru liberarea condiționată nu este o obligație a statului romna ci este un drept aldeținutului pe care îl poate exercita numai dacaîndeplineștecondițiileprevăzute de lege!”, a transmis Ana Birchall.

În urma unei decizii pronunțate de Tribunalul Giurgiu, fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, joi, din închisoare, după ce a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW