Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall susține că a fost ținta unei tentative de asasinat și că a fost amenințată din cauză că s-a opus înființării SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 iunie 2020 Etichete: , , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că mașina sa, în care se aflau soțul și fiul ei, a fost accidentată suspect în 2019, în perioada în care ea s-a opus înființării Secției Speciale pentru magistrați.

„Eu mă mulţumesc că ai mei sunt bine şi am trecut peste acest lucru. A fost un şoc! S-a întâmplat lucrul ăsta anul trecut. Eu nu am fost în maşină, trebuia să fiu şi eu în maşină. Erau soţul meu şi copilul meu. Poate că a fost un simplu accident. Eu, personal, nu cred, pentru că o asemenea maşină, la 30-40 de km/h, cât aveau ei, şi ăsta a fost, de fapt norocul, că abia pornise de la stop şi aveau 30-40 de km/h să ai daună totală la o asemenea maşină e ceva. Dar, ăsta nu e un episod singular! Mai sunt şi altele. Nu vreau să… Nu este un episod singular. Au fost… Nu numai eu, ci şi oamenii din Ministerul Justiţiei, a fost un asediu permanent. M-au ameninţat diverse persoane şi din mediul politic, şi din zona privată”, a spus fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall, la Realitatea Plus.

Birchall a mai declarat că în ședințele de Guvern, social-democrații o întrebau de ce se opune și de ce face atâtea observații în legătură cu înființarea Secției Speciale.

”Au fost foarte multe discuţii inclusiv în şedinţele de guvern. Sunt pe stenograme. În şedinţele de guvern se insinua că ce mă tot opun şi ce tot fac atâtea observaţii. Nu vreau să discut presiunile care au fost pe mine din punct de vedere al ameninţărilor. Da, confirm că au existat ameninţări din foarte multe zone, inclusiv din mediul privat. Au fost oameni care acum sunt condamnaţi pentru acte de corupţie, sunt eliberaţi condiţionat dau au continuat să împroaşte cu noroi în mine şi în familia mea cu minciuni efectiv doar pentru că aveau speranţa că această cooperativă ‘Nufărul’ cum numesc eu SIIJ, nu a putut să îi albească”, a declarat Ana Birchall.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW