Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall, săgeți către Dăncilă: Știu cum este să fii din categoria „Ăștia”. Mobilizarea și din zilele acestea arată încă o dată că România este bogată și prin ei, și cu ei

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat în urma numărului mare de români care au votat în străinătate, trimițând săgeți către liderul social-democrat Viorica Dăncilă, după ce, în cadrul unei conferințe de presă, Dăncilă i-a numit pe românii din diaspora „ăștia”.

„Respect! Bravo lor!

După 5 ani petrecuți în diaspora (masterat/doctorat în drept și ulterior avocat în New York City), știu cum este să fii din categoria „Ăștia”!

Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri cum am condus peste 300 km ca să pot vota!

Mobilizarea și din zilele acestea arată încă o dată că România este bogată și prin ei, și cu ei!

„Ăștia” contribuie la scrierea unei pagini importante din istoria României …acum la 30 de ani de la căderea comunismului”, scrie Birchall pe Facebook.

Viorica Dăncilă și „Ăștia”

Într-o conferință de presă, Viorica Dăncilă s-a referit la românii din străinătate folosind cuvântul „ăștia”.

„Ce a făcut (Iohannis – n.r.) pentru români, ca să îi aducă acasă? (…) Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din Diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în State, unde avem cei mai mulţi români, nu s-a întâlnit cu ăştia, nu a vorbit despre ce o să facă pentru ca ei să vină în ţară”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ulterior, Viorica Dăncilă a spus că declarația a fost scoasă din contextul în care a fost făcută.

„Am văzut acest mesaj, precum şi alte reacţii venite în urma declaraţiilor de aseară. Înţeleg perfect indignarea pe care o poate genera o asemenea exprimare, dacă aceasta mi-ar aparţine. Din păcate, declaraţia a fost scoasă din contextul în care a fost făcută (o enumerare mai amplă de categorii socio-profesionale, membri sau simpatizanţi ai unui partid sau ai altuia, cetăţeni români din ţară sau din diaspora – toate supuse, în timp, unei încercări de împărţire şi dezbinare din partea actualului preşedinte, la care face adesea referire folosind astfel de termeni). Apelativul “ăştia” a fost folosit anterior de preşedintele Iohannis în declaraţiile publice, făcând referire la -pesedişti-”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW