Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall propune măsuri pentru încurajarea procurorilor să promoveze la DNA și DIICOT

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2021

În condițiile crizei acute de personal cu care se confruntă DNA și DIICOT, fostul ministru al justiției Ana Birchall propune, pentru încurajarea procurorilor să promoveze în aceste parchete, ca salarizarea să țină cont de locul în care aceștia își desfășoară activitatea și nu gradul profesional.

O altă măsură propusă de Ana Birchall este simplificarea procedurilor de numire în cadrul DNA și DIICOT.

„Adevărul este în loc se văicărească arătandu-și neputință și confirmând neștiință de carte, domnul ministru Stelian Ion ar trebui se întrebe în fiecare zi de ce nu se înghesuie prea mulți procurori din cei 900 + 1400 (procurori care AZI îndeplinesc condițiile) activeze la DNA și DIICOT! De ce nu doresc procurorii lucreze la DNA și DIICOT, domnule ministru? fie oare tergiversarea modificărilor legislative care se impun și pe care dvs. le „inițiațișiadoptați” DOAR în declarații publice și exerciții de PR personal sau le trimiteți la CSM nici după 2 săptămâni fiți obligat le retrageți pentru le-ați trimis FARĂ știți și respectați legea, domnule ministru? Eu cred da! fie oare și faptul dvs. domnule ministru, în loc inițiați și adoptați proiecte de legi care încurajeze procurorii cu experiență promoveze și activeze la DNA și DIICOT (de exemplu salarizarea procurorilor aibă în vedere locul în care aceștia își desfășoară activitatea și nu gradul profesional obținut în urma examenelor de promovare pe loc, acesta din urma oferind doar o vocație la promovare; sau o alta modificare legislativa în sensul unificării și simplificării procedurii de numire la DNA și DIICOT) pare urmăriți aduceți în structurile specializate procurori fără experiența profesionala, eventual ușor de manipulat dar care nu vor reuși instrumenteze dosare complexe privind infracțiuni grave pentru nu au expertiza necesara, care aduc prejudicii grave societății în general și cetățenilor în special!?”, a scris Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Propunerile făcute de Ana Birchall vin în contextul în care Înalta Curte de Casație și Justiție e atacat la Curtea Constituțională modificările legislative care vizau scăderea vechimii procurorilor care vor să activeze în DNA sau DIICOT, de la 10 la 7 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *