Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall: Legea recursului compensatoriu, „coaptă” prin șmecheriile introduse pe furiș, marca Iordache

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a declarat, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea de abrogare a recursului compensatoriu, că se pune capăt unei legi pe care ea o consideră toxică „în forma în care a ieșit după șmecheriile introduse pe furiș marca Iordache și gașca pe care o reprezintă”.

„Președintele a promulgat,azi, Legea de abrogare a recursului compensatoriu.

Astfel, se pune capat, cel putin pentru viitor, acestei legi pe care eu am considerat-o si o consider toxica in forma in care a iesit dupa ” smecheriile” introduse pe furis marca Iordache si gasca pe care Iordache o reprezinta! Astazi este înca un pas important pentru readucerea justiției pe făgașul ei normal. Este si o victorie a tuturor românilor cinstiți din această țară care nu și-au pierdut speranța că această zi va veni”, a declarat Ana Birchall.

Birchall: Supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală

De asemenea, fostul ministru a precizat că supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, însă nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, așa cum a fost „ea coaptă prin șmecheriile introduse pe furiș, marca Iordache.

„Supraaglomerarea închisorilor este o problemă reală, semnalată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) inclusiv într-o întâlnire pe care am avut-o în data de 19 septembrie cu preşedintele Curţii Linos Alexandre Sicillianos, în cadrul căreia am subliniat că România doreşte o cooperare strânsă cu CEDO, având în vedere numărul mare de dosare care vizează ţara noastră.

Însă problema stringentă a supraaglomerării penitenciarelor nu putea fi rezolvată prin legea recursului compensatoriu, așa cum a fost ea „coaptă” prin șmecheriile introduse pe furiș, marca Iordache.

Legea recursului compensatoriu a permis liberarea a mii de infractori, inclusiv violatori, iar mulți dintre aceștia au recidivat și au comis infracțiuni greu de descris în cuvinte și care au indignat, în mod justificat, opinia publică”, a mai menționat aceasta.

Ana Birchall a mai declarat că abrogarea recursului compensatoriu este un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în justiție.

„Abrogarea recursului compensatoriu este un alt pas important pentru recâștigarea încrederii românilor în justiție și am speranța că lucrurile vor continua să fie îndreptate astfel încât justiția să fie independentă și pusă doar în slujba cetățenilor”, a încheiat fostul ministru.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW