Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall, după promulgarea legii privind confiscarea extinsă: Nu mai există niciun impediment pentru ca banii furați sa fie recuperați

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind confiscarea extinsă a bunurilor obținute prin infracțiuni, Ana Birchall, inițiatoarea actului normativ, a transmis că instituțiile de resort dispun în acest moment de pârghiile legale pentru a-și face datoria.

„Astazi, lupta mea de aproape 3 ani a fost câștigată în favoarea romanilor cinstiți. De astazi, procurorii, judecatorii, ANAF, ANABI si toate institutiile care au atributii in recuperarea banilor furati statului roman au TOATE instrumentele legale pentru ca fiecare leu furat statului român și pitit, inclusiv către terțe persoane, să fie recuperat. Astept si sunt convinsa ca fiecare roman cinstit si de buna credinta asteapta rezultate! Asa ca la treaba! Voi urmari cu mare atentie punerea in aplicare a acestei legi! Acum nu mai exista nicio scuza sau impediment pentru ca toti banii furati statului roman sa fie recuperati!”, a scris pe pagina personală fostul ministru al justiției.

Victorie! Da, astăzi am obținut o mare victorie și, împreună, am scris o pagină importantă pentru justiția din România,…

Publicată de Ana Birchall pe Luni, 2 noiembrie 2020

Context

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede confiscarea extinsă a averilor în cazul infractorilor condamnați la minimum patru ani de închisoare.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 13 octombrie în unanimitate de Camera Deputaților, după ce timp de trei ani s-a aflat „la sertar” în Comisia Juridică.

Ce presupune proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite

Confiscarea ar putea fi aplicată oricărui tip de infracțiune, inclusiv abuz în serviciu. Măsura ar putea viza și bunurile transferate către alte persoane, fiind una dintre cele mai folosite metode pentru a scăpa de recuperarea prejudiciilor.

În plus, Legea le-ar permite judecătorilor să ia în considerare orice împrejurare pentru dispunerea confiscării extinse.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW