Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, după declarațiile lui Stelian Ion: Datorează urgent câteva clarificări și explicații – ce dosare au fost „luate cu japca” și de către cine

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 martie 2021

Ana Birchall îi cere lui Stelian Ion să publice informațiile care au stat la baza declarației vizând modul de preluare al dosarelor penale și să sesizeze parchetul competent pentru a investiga eventualele infracțiuni. Fostul ministru al Justiției susține că, în caz contrar, ar fi vorba de o ieșire publică „total neinspirată, neprofesionistă și imatură”.

Am evitat sa scriu pana acum despre aceasta declaratie total neinspirata a domnului ministru al justitiei pentru ca am sperat ca domnul ministru realizeaza gravitatea afirmatiilor sale si va veni public explicand concret „ce dosar (sau dosare) a fost ” preluat cu japca” si de catre cine! Nu a facut-o desi cred ca datoreaza urgent cateva clarificari si explicatii: ce dosare au fost „luate cu japca” si de catre cine”, a precizat Ana Birchall, pe Facebook.

Birchall susține că declarația ministrului Justiției ar putea avea consecințe negative asupra unor procese din dosarele aflate pe rol în diverse stadii.

Mai mult, daca este asa, domnul ministru are obligatia legala sa sesizeze inclusiv parchetul competent pentru a investiga aceasta infractiune… pentru ca vorbim de o infractiune! Daca insa domnul ministru nu are astfel de informatii concrete si doar s-a aventurat din nou intr-o alta declaratie publica total neinspirata, neprofesionista si imatura (ca sa nu spun direct iresponsabila) are obligatia urgent de a o retrage tocmai pentru ca efectele acestei declaratii sunt multiple si grave! De exemplu, ma intreb si il intreb pe domnul ministru daca realizeaza ca declaratia domniei sale poate fi folosita exact de persoanele certate cu legea, de fugari, de cei care au inca dosare pe rol in diverse stadii (unii condamnati cu ani grei pentru coruptie dar care cer rejudecarea) si al caror narativ este exact in linia afirmatiilor domnului ministru Ion” dosarul meu a fost dat cu dedicatie la procurorul x, la completul y ca sa ma condamne cu japca, la comanda, politic, etc etc”. Poate nu isi mai aduce aminte domnul ministru dar, de exemplu, exact acest lucru sustinea si Mazare (concitadinul domnului ministru) sau actualii fugari clamand ca sunt condamnati si prigoniti politic etc!”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

La finalul anului 2020, Stelian Ion a provocat un val uriaș de pensionări în magistratură, după ce a declarat că se gândește la creșterea vârstei de pensionare a magistraților, a amintit Ana Birchall.

Tocmai de aceea ii solicit public domnului ministru sa vina urgent cu clarificarile concrete care se impun. Ar fi de-a dreptul strigator la cer ca cei condamnati pentru coruptie sau fugarii de lux ai tarii sa scape tocmai pentru ca domnul ministru face astfel de declaratii! Regret ca domnul ministru nu realizeaza ca una este sa fii in opozitie si sa faci opozitie, chiar si galagioasa sau cu muzica, si alta este sa fii ministrul justitiei. Sper sa realizeze pana nu e prea tarziu si, asa cum am mai spus, adevaratul PR sunt faptele care raman in urma ta ori desi sunt cateva luni bune de cand este in fruntea MJ nu am vazut nicio fapta serioasa, cu o masura de fond, ci doar intentii si declaratii desi din 2019 s-a lucrat serios in MJ pentru masurile legislative care se impun sa fie adoptate urgent! Aceste masuri erau la MJ cand domnul ministru si-a preluat mandatul! Rog comentarii argumentate, strict la subiectul postarii!”, a scris Birchall.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: OFICIAL Președintele CSM sesizează Inspecția Judiciară privind declarațiile lui Stelian Ion despre modul de preluare al unor dosare: Să se clarifice dacă au existat „preluări de dosare cu japca”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/ana-birchall-dupa-declaratiile-lui-stelian-ion-datoreaza-urgent-cateva-clarificari-si-explicatii-ce-dosare-au-fost-luate-cu-japca-si-de-catre-cine/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/ana-birchall-dupa-declaratiile-lui-stelian-ion-datoreaza-urgent-cateva-clarificari-si-explicatii-ce-dosare-au-fost-luate-cu-japca-si-de-catre-cine/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW