Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall, după ce Comisia de la Veneția a dat undă verde pentru desființarea SIIJ: Este același punct de vedere care se găsește În Ministerul Justiției de cel puțin 3 ani

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 5 iulie 2021

Ana Birchall susține că acordul Comisiei de la Veneția pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) se găsește în Ministerul Justiției de cel puțin 3 ani, considerând sesizarea lui Stelian Ion drept „o pierdere de vreme”.

Astăzi, Comisia de la Veneția dă undă verde desființării Secției Speciale. Pentru cine știe carte, știe că „To dismantle SIIJ” NU este un punct de vedere nou al Comisiei de la Veneția ci, în realitate, este același punct de vedere care se găsește în Ministerul Justiției de cel puțin 3 ani (in fapt primul punct de vedere a fost dat de Comisia de la Veneția in 2018). Așa că sesizarea domnului Stelian Ion a fost în fapt doar o pierdere de vreme, un ieftin exercițiu de PR personal, Comisia de la Veneția făcând referire negru pe alb în pag. 6 și 7 la punctele sale de vedere din 2018 si 2019, confirmând ce am tot spus și eu și anume că poziția Comisiei de la Veneția a fost mereu pentru desființarea SIIJ”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției îi cere lui Stelian Ion să își asume „curajos” desființarea Secției Speciale și face referire la amendamentul adoptat de Camera Deputaților, prin care magistrații pot fi trimiși în judecată cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Apropo, pentru Stelian Ion în calitate de ministru al Justiției este rușinos că inclusiv Comisia de la Veneția critică amendamentul propus privind „super imunitățile” magistraților… știți voi care amendament: acel amendament moșit de Stelian Ion cu binecuvântarea UDMR… votat de Stelian Ion într-o manieră mai mult decât rușinoasă ca să nu spun direct laș: prin DELEGARE de vot către un coleg deputat deși se afla în sala… se pare că fuga de asumarea votului devine o practică a curajosului Stelian Ion”, a adăugat fostul ministru al Justiției.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: BREAKING Comisia de la Veneția, undă verde pentru desființarea Secției Speciale: Este primul pas pentru o reformă amplă a justiției din România

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW