Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, după avizul negativ pentru desființarea Secției Speciale: Regret că ministrul justiției nu a avut abilitatea necesara sa formeze o majoritate

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2021

După ce plenul CSM a decis să avizeze negativ proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale, fostul ministru al justiției Ana Birchall l-a criticat pe actualul ministru Stelian Ion pentru că nu a reușit să negocieze astfel încât să poată strânge o majoritate. 

„CSM-ul a dat aviz negativ pentru proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale (SIIJ)! Regret ca ministrul justitiei nu a avut abilitatea necesara sa formeze o majoritate pentru a obtine macar un aviz favorabil cu observatii daca nu un aviz favorabil curat. Oricat s-ar cosmetiza acum, realitatea matematica arata ca este un esec! Asa cum am mai spus, scuzele, lamentarile si victimizarile nu pot fi credibil justificate si nici acceptate acum pentru simplul motiv ca in CSM este aceeasi componenta ca si in vara anului 2019 cand, prin dialog si determinare, eu am reusit sa formez o majoritate si prin vot (ministrul justitiei are drept de vot) am votat impotriva si astfel nu am permis multe magarii puse la cale de Savonea, Adina Florea si gasca, inclusiv votul pentru ca Adina Florea sa fie sefa SIIJ, vot negativ dat de 7 ori in 7 sedinte! Da, de 7 ori, votul meu si al celor care au luptat la baioneta in CSM in perioada asaltului asupra justitiei, facand diferenta! Nu e lauda, e realitatea faptelor si oricine de buna credinta poate vedea acest lucru! Trist si regretabil este ca acest aviz negativ, desi consultativ, cantareste destul de greu si sigur va fi folosit ca argument in Parlament pentru a se obtine un vot impotriva desfiintarii SIIJ. Noroc ca prin martie este asteptata decizia CJUE care probabil va constata ca SIIJ trebuie desfiintata tocmai pentru ca incalca prevederi din tratat!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook, la scurt timp după decizia CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis joi să acorde aviz negativ proiectul de lege pentru desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), plenul solicitând garanții privind cercetarea magistraților, conform surselor Mainnews.ro. Decizia CSM este una consultativă, însă poate cântări greu în contextul în care există voci în cadrul coaliției de guvernare care se opun desființării SIIJ.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *