Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre judecătoarele CSM Baltag și Oprina: Oare Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul acestor două doamne?

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 22 decembrie 2020

Ana Birchall cere Inspecției Judiciare să se autosesizeze în cazul judecătoarelor Gabriela Baltag și Evelina Oprina, membre ale Consiliului Superior al Magistraturii, ce au reacționat, printr-un comunicat, după ce peste 300 de avocați au protestat împotriva deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-l condamna pe Robert Mihăiță Roșu în dosarul Ferma Băneasa. 

Oare Inspectia Judiciara s-a autosesizat in cazul acestor doua doamne membre CSM?? Aaaaa nu s-a sesizat pentru ca e vorba de gasca Savonea sau de ce ??? Am vazut cu totii cum curgeau actiunile disciplinare impotriva altor membrii CSM care isi „permiteau” sa critice actiunile acestei gasti!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Reacția judecătoarelor CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina, după condamnarea unui avocat în dosarul Ferma Băneasa: Legea se cere a fi interpretată și aplicată astfel încât să nu genereze revoltă

Nu comentăm temeinicia hotărârii și indiferent de considerentele deciziei date în apel constatăm că legea se cere a fi interpretată și aplicată astfel încât să nu genereze revoltă, să nu creeze sentimentul că s-a produs o nedreptateReacția publică nu poate fi ignorată, iar, în esență, aceasta are un conținut atât de grav încât faptul că este rezultatul unei hotărâri judecătorești trebuie neîntârziat să aducă după sine măsuri instituționale ferme. Judecătorul trebuie să aplice legea cu dreaptă măsură și cu înțelepciune, iar nu să provoace tulburare socială, teamă și îngrijorare”, potrivit unui comunicat transmis de judecătoarele CSM Gabriela Baltag și Evelina Oprina.

CITEȘTE ȘI: FOTO Peste 300 de avocați protestează la Palatul de Justiție, după condamnarea lui Robert Mihaiță Roșu în dosarul Ferma Băneasa

Sursă foto: Ana Birchall / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW