Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre cazul lui Ion Ghizdeanu, pus sub control judiciar: Mi-am adus aminte de sutele ore de discuții în contradictoriu din ședințele de guvern

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat în urma informațiilor conform cărora fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu, a fost chemat, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar în care există suspiciuni cu privire la o serie de falsuri cu deconturi.

Fostul ministru susține că și-a adus aminte de „sutele de ore de discuții în contradictoriu” din ședințele de guvern când refuza să semneze ce promova sau ce propunea Ion Ghizdeanu.

„(…) mi-am adus aminte de sutele de ore de discutii in contradictoriu ( unele pe un ton destul de ferm, ca sa fiu politicoasa in exprimare) din sedintele de guvern cand refuzam sa semnez ce promova sau propunea domnul Ghizdeanu!

P.S. Nu pot sa nu ma intreb ce cred acum unii dintre fostii colegi de guvern care susoteau sau erau suparati ca „iar se opune Ana”!”, susține Ana Birchall.

Context

Ion Ghizdeanu, fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză a fost chemat, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a fi pus sub acuzare într-un dosar în care există suspiciuni cu privire la o serie de falsuri cu deconturi, potrivit surselor mainnews.ro.

Dosarul ar viza falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

Fondul de Dezvoltare și Investiții este un instrument financiar gândit, în 2019 de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov și a fost lansat de Guvernul PSD și de Comisia Națională de Prognoză în primăvara anului trecut.

Fondul era gestionat formal de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă la acel moment de Ion Ghizdeanu.

Instrumentul a fost gândit astfel încât baronii locali să beneficieze de bani de la bugetul de stat. Guvernul Orban a desființat Fondul și l-a înlocuit din funcție de Ghizdeanu.

Ion Ghizdeanu, pus sub acuzare pentru fals intelectual

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punea în mișcare a acțiunii penale față de Ion Ghizdeanu.

„În perioada 17.09.2019-24.10.2019 inculpatul în calitate de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză a falsificat cu ocazia întocmirii mai multe procese-verbale în care s-a menționat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus spre aprobare 1080 de proiecte, în realitate membrii comisie nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, transmit procurorii.

Față de acesta a fost dispusă și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW