Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall, despre achitarea lui Marian Fiscuci, apropiatul lui Liviu Dragnea: Se impune revizuirea Constituției

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a criticat decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de a-l achita pe Marian Fiscuci, într-un dosar în care era acuzat de DNA de evaziune fiscală în cuantum de 1,2 milioane de euro.

Ana Birchall susține că prin această hotărâre se pierde încrederea în actul de justiție și de dreptate.

„Absurdul situației de a avea dovezile infracțiunii și de a nu le putea utiliza. Efect garantat: pierderea încrederii in actul de justiție și de dreptate! In absenta unei intervenții legislative privind regimul probelor astfel obținute infractorii vor continua sa scape , întrucât mijloacele de proba vor fi eliminate (inclusiv fizic) din dosarele aflate pe rolul instantelor. In plus, eu chiar cred ca se impune revizuirea Constitutiei!”, scrie Birchall pe Facebook.

Marian Fișcuci, un apropiat al fostului lider PSD, Liviu Dragnea, a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar în care era acuzat de DNA de evaziune fiscală în cuantum de 1,2 milioane de euro. În schimb, Instanța l-a condamnat pe Adrian Simionescu, fost deputat PSD, la un an și opt luni de închisoare.

Instanța a transmis că „fapta nu este prevăzută de legea penală” după ce judecătoarele, Lucia Tatiana Rog și Luciana Mera, au anulat 535 de convorbiri telefonice interceptate în perioada iunie – noiembrie 2014, arată G4Media.

Fostul deputat PSD și fost prefect, Adrian Simionescu, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută. Totodată, Instanța a dispus și confiscarea sumei de 638.085 lei considerată folos necuvenit rezultat în urma săvârşirii infracţiunii. Banii se află sub sechestru într-un cont bancar.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW