Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Birchall, despre abrogarea recursului compensatoriu: Îi rog pe colegii din Parlament să privească acest vot ca pe o readucere a justiției din România pe făgașul normal

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a reacționat în urma avizului pozitiv privind abrogarea recursului compensatoriu dat, marți, de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Birchall susține că „românii au dreptul și trebuie să se simtă din nou protejați”.

Astăzi, colegii deputați din Comisia Juridică a Camerei Deputaților au votat în favoarea abrogării recursului compensatoriu.

Mâine, legea va merge la votul final și sper să fie adoptată astfel încât șmecheriile introduse de Comisia Specială Iordache, și care au făcut atât de mult rau, să dispară, cel putin pentru viitor, odată pentru totdeauna!”, a declarat Ana Birchall.

Fostul ministru spune că decizia abrogării recursului compensatoriu este un pas important pentru „recâștigarea încrederii fiecărui român în justiția din România”.

„Românii au dreptul și trebuie să se simtă din nou protejați, iar această decizie, pe care am susținut-o din primele discuții pe care le-am avut pe această temă, este un pas important pentru recâștigarea încrederii fiecărui roman în justiția din România!

Îi rog pe colegii din Parlamentul României să privească acest vot ca pe o readucere a justiției din România pe făgașul normal și să demonstreze că nu au participat la acele lovituri mișelești împotriva justiției. #votpentrujustitie”, a mai spus Ana Birchall.

Abrogarea recursului compensatoriu, aprobată de Comisia juridică a Camerei Deputaților

Abrogarea recursului compensatoriu a fost aprobată, marți, în unanimitate, de Comisia juridică a Camerei Deputaților. Urmează ca miercuri Camera Deputaților, care este forul decizional, să dea votul final.

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache a plecat din sală la momentul votului.

Potrivit unui amendament al proiectului, vor beneficia de efectele recursului compensatoriu toate persoanele condamnate începând cu 24 iulie 2012 și până la intrarea în vigoare a abrogării măsurii.

„Prevederile art. 55 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor private de libertate dispune de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările și completările ulterioare, se aplică persoanelor aflate în executarea pedepselor private de libertate, a măsurilor educative în centre de detenție, în centre educative sau în penitenciare, respectiv minorilor care au executat pedepse în penitenciare, potrivit Legii nr. 15/1968 privind Codul penal al României, cu modificările și completările ulterioare, și care execută, la data intrării în vigoare a prezentei legi, măsuri educative în centre de detenție, în aplicare a Legii nr. 289/20019 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada cuprinsă între 24 iulie 2012 și data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în noua lege.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW