Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Ana Birchall: Daniel Dragomir și-a pregătit minuțios fuga. Cât tupeu avea și făcea pe moralistul!

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, și-a pregătit fuga din România cu atenție, asta pentru că se aștepta să fie condamnat la închisoare.

”La nivel personal, cred că și-a pregătit minuțios fuga, ca și alți fugari. Îmi aduc aminte cât de virulent ataca Justiția, instituțiile statului român, cât de furibund mă ataca pe mine personal pentru că noi ne-am făcut treaba îndeplinind toate procedurile, care au cântărit greu și în acest dosar.

De câțiva ani de zile, avem si aceste atacuri asupra instituțiilor de forță din România. Eu stau să mă gândesc acum cu cât tupeu făcea pe moralistul la televizior și ataca pe oricine avea curajul să spună adevărul”, a spus fostul ministru al Justiției.

Ana Birchall a mai explicat că este important ca România să găsească mecanisme prin care să împiedice fuga personelor condamnate.

”Eu sper să nu fie pe spațiul Estic. Mai este un fugar pe spațiul estic. Cred că trebuie să exite un mecanism care să împiedice fuga acestor personaje. Este și foarte costisitor. Trebuie să lucreze toate instituțiile. Important este să găsim mecanisme să împiedicăm fuga acestora”, a declarat Ana Birchall, la Realitatea PLUS.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat miercuri definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit de polițiști pentru a fi încarcerat. Conform unor surse mainnews.ro, oamenii legii nu au reușit să ia legătura nici cu soția acestuia, condamnată și ea în același dosar la închisoare cu suspendare.

Fotografia lui Daniel Dragomir atașată anunțului prin care fostul șef al SRI a fost dat în urmărire a fost postat pe site-ul Poliției Române. 

„În baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat verificări la mai multe adrese în vederea depistării unui bărbat de 42 de ani, condamnat definitiv.
Având în vedere că cel în cauză nu a fost găsit, se fac demersurile legale pentru a fi dat în urmărire,” a transmis Poliția.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe fostul ofițer SRI Daniel Dragomir la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare într-un dosar penal în care a fost acuzat de DNA de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța i-a condamnat pe soții Dragomir și la plata a unui prejudiciu de peste un milion de lei și la plata cheltuielilor de judecată.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW