Wednesday, September 23, 2020
Jurnalism corect


Ana Birchall: Concluziile raportului interministerial nu susțin functionarea Secției Speciale în această formă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Ana Birchall, anunță că raportul întocmit de Grupul de lucru interministerial pe tema funcționării Secției Speciale nu susține ”această formă”. Acestea sunt concluziile preliminare ale unui raport care a fost întocmit după consultarea instituțiilor relevante din domeniul judiciar. În plus, așa cum precizează ministrul Ana Birchall, s-a ținut cont și de recomandările Comisiei de la Venetia, MCV și GRECO. 

„Este primul plen după o lungă perioada, cu o agenda bogată, interesantă, cu sub imp, pentru bună functionare a justiției. Din punct de vedere al ministrului justiției eu am instituit un grup de lucru la nivelul Ministerului Justiției, coordonat direct de ministrul Justiției, prin care am încercat să aducem la  aceeași masă, ca și puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere de la instituții relevante din sistemul judiciar, cât și a asociațiilor profesionale. Această analiză a cuprins recomandările GRECO. Recomandările MCV, Comisiei de la Veneția, dar și alte recomandări venite inclusiv de la fiecare român care ne-a scris în acesta perioada.

După cum știți, în această perioada se redactează următorul raport MCV- eu vineri am fost și am avut discuții tehnice la Bruxelles, noi terminăm acest raport în perioada următoare, în maxim două săptămâni. Sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea și niciuna nu susține funcționarea în formă actuală a acestei instituții. (…) Este obligația CSM-ului, în primul rând, pentru a găsi un consens, printr-un dialog onest, profesionist, real față de toate punctele de vedere. În primul rând, CSM, printr-un dialog cinstit să putem găsi consens”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW