Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall, atac la Dăncilă: Nu sunteți deloc lăudată în raportul MCV, ci mai degrabă criticată

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 14 noiembrie 2019 Etichete: ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a criticat-o pe Viorica Dăncilă într-o postare pe Facebook, atrăgându-i atenția că ultimul raport MCV nu este laudativ la adresa fostului premier, ci din contră, foarte critic.

„În «prea marea sa înțelepciune», ca sa nu spun altfel, pentru a justifica execuția mea din partid, d-na Dăncilă afirma:
«După alegerile europarlamentare, am hotărât cu toții că nu mai discutăm despre justiție, guvernul nu va interveni în niciun subiect legat de justiție. Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute. Doamna Birchall a ieșit în spațiul public cu teme legate de justiție și acest lucru i-a deranjat pe colegi.» «Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie»

Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de «Comisia specială Iordache» de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe….”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Ana Birchall a spus că se îndoiește că Viorica Dăncilă a citit raportul MCV, fiindcă nu este deloc lăudată, așa cum a afirmat social-democrata, ci este criticată.

„Cât despre «Ne-am învățat lecția şi nu vrem să mai repetăm greșelile făcute», tocmai asta am făcut în calitate de Ministru al Justiției: am respectat votul românilor de la referendum care ne cerea să punem punct greșelilor făcute în trecut în Justiție, să oprim asediul nefast asupra justiției și să începem să recâstigăm încrederea românilor că justiția și domnia legii chiar sunt respectate și aplicate”, a completat fostul ministru al Justiţiei.

„P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!”, a concluzionat Ana Birchall.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW