Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall: Am fost dată afară din Guvern pentru că am refuzat să promovez minciuni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 10 februarie 2020 Etichete: , , ,

La 3 ani de când a preluat pentru prima dată mandatul interimar de ministru al Justiției, Ana Birchall spune că se mândrește că a rezistat presiunilor din trecut.  

„A fost o perioadă în care românii și-au apărat țara și valorile care definesc România. Ma mândresc că și atunci am rezistat diverselor presiuni, chiar dacă ulterior am fost dată afară din Guvern pentru că am refuzat să promovez minciuni de genul celor scrise de doamna Dăncilă în faimoasa scrisoare adresată membrilor Parlamentului European, și mi-am dus la îndeplinire mandatul cu bună credință, profesionalism, responsabilitate și respect față de lege și domnia legii”, a declarat, luni, Ana Bircahll.

Pe 10 februarie 2017, Ana Birchall a preluat pentru prima dată mandatul de ministru interimar al Justiției.

Ana Birchall a demisionat recent din grupul parlamentar PSD. Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat pe 12 noiembrie 2019 că Ana Birchall a fost exclusă din partid.

Ulterior, Ana Birchall a declarat că a aflat din presă că a fost exclusă din partid și că „în ciuda acestei atitudini de neînţeles”, nu se va dezice de valorile care au ghidat-o pe parcursul întregii cariere politice.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW