Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall: am dispus un control intern la Ministerul Justiției/ Ministrul vrea să dea de urma demisiei procurorului Marius Iacob

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 23 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, în această dimineață, că a dispus, la minister, o anchetă internă, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu demisia procurorului Marius Iacob care nu a ajuns la Cotroceni. asta deși procurorul și-a dat demisia pe 19 martie.

„Am trimis, e adevărat, tardiv, această solicitare, președintelui Iohannis și am dispus intern o verificare a Corpului de Control și, în funcție de raport, o să dispun toate măsurile legale care se impun în aceste situații. Eu regret foarte mult și este un comportament pe care nu l-am tolerat, nu îl tolerez și nu o să îl tolerez niciodată”, a precizat Ana Birchall în această dimineață.

Marius Iacob, adjunct al șefului DNA, a demisionat pe data de 19 martie, însă demisia lui nu a ajuns pe masa președintelui Klaus Iohannis astfel încât acesta sa semneze decretul eliberării din funcție.

În această perioadă, procurorul Marius Iacob a rămas în funcție fără ca cineva să întrebe cum a fost posibilă o astfel de situație.

Vineri, ministrul Justiției, Ana Birchall, a expediat demisia în mapa lui Iohannis, însă, ca urmare a acestei întârzieri, de-abia acum procurorul ar urma să își încheie mandatul de adjunct al DNA cu acte în regulă.

Marius Iacob a reușit să rămână adjunct al DNA în condițiile în care a fost sancționat disciplinar, ceea ce nu îi mai permitea să fie menținut în funcție.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW