Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Ana Birchall acuză că a fost exclusă din PSD fără să se poată apăra/ Fostul ministrul susține că încrederea în justiție a fost „greu încercată” în ultimii 3 ani

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ana Birchall susține că a fost exclusă din PSD fără a i se acorda ocazia de a se apăra, nefiind invitată la ședința Comitetului Executiv al partidului. Fostul ministru aminteşte mandatul de ministru al Justiţiei, menţionând că a început un proces de recâştigare a încredere în justiţie.

„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar sa fi fost invitata la sedinta sa aud „capetele de acuzare” si sa pot raspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.

M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat”, susţine fostul ministru.

Birchall: Am început un proces de recâştigare a actului de justiţie, greu încercată în ultimii 3 ani

Ana Birchall a amintit de mandatul de ministru al Justiţiei, precizând că încrederea în justiţie a fost greu încercată în ultimii trei ani.

„În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.
Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal”, transmite Ana Birchall printr-o postare pe Facebook.

Social democraţii au decis, în şedinţa de marţi, excluderea din partid a Anei Birchall şi a lui Cozmin Guşă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW