Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Amplu exercițiu antiterorist organizat de SRI

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații desfășoară marți, 8 noiembrie, un amplu exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. 

Potrivit reprezentanților SRI, exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai exercițiului sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate.

„Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului”, au transmis reprezentanții SRI.

Potrivit SRI, în scenariile pe care le am pus în practică, a fost luată în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa și nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acționează la întâmplare în zone foarte aglomerate și care ulterior se retrag de la locul faptei.

Conform reprezentanților instituției, obiectivul principal al exercițiului este verificarea modului în care instituțiile cooperează și comunică între ele într-o situație cu multe necunoscute.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW