Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Amiralul Bauer, președintele Comitetului Militar NATO: Trebuie să sprijinim Ucraina. Dacă Rusia va înfrânge, nu se va opri

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Preşedintele Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, se află în vizită oficială în România, astăzi, 12 aprilie. Oficialul NATO s-a întâlnit cu şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, ocazie cu care au punctat mai mule aspecte care țin de securitatea națională.

Amiralul Bauer a subliniat cât de important este sprijinul oferit Ucrainei: „Aţi dovedit că înţelegeţi adevărata valoare a apărării colective.Trebuie să continuăm să susţinem Ucraina atât cât este nevoie”, a susţinut înaltul oficial NATO, adăugând că, dacă Rusia va înfrânge Ucraina, nu se va opri”, a precizat şeful Comitetului Militar al NATO, citat de Agerpres. 

În aceeași notă, de întărire a securității naționale, Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a precizat că România a crescut capacitatea de apărare a scutului NATO și în prezent se derulează 30 de programe de întărire a Armatei. România a alocat 2,5 % din PIB pentru Apărare. Mai multe echipamente militare de ultimă generație sunt în curs de achiziție.

CITEȘTE ȘI:  Comisarul european Thierry Breton, la București: 2,5% din PIB înseamnă apărare pentru țara voastră. Vă felicit

Sursă foto: NATO

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW