Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Amenzi mai mari, începând de vineri, pentru persoanele care nu respectă restricțiile impuse prin ordonanțele militare/ Sancțiunile pot ajunge la maximum 20.000 de lei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Începând de vineri, cei care nu vor respecta restricțiile impuse prin ordonanțe militare emise în perioada stării de urgență vor primi amenzi de patru ori mai mari. Sancțiunile vor ajunge la maximum 20.000 de lei pentru persoanele fizice și la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Ordonanța de urgență a Guvernului prin care amenzile celor care nu respectă măsurile impuse pe timpul stării de urgență a fost publicată, marți, în Monitorul Oficial. Actul normativ a intrat în vigoare în noaptea de joi spre vineri, la ora 00:00, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă regulile au crescut și au următoarele valori: minimum 2.000 lei și maximum 20.000 lei, față de minimum 100 și maximum 5.000 de lei, cât erau până acum.

De asemenea, amenda minimă pentru persoanele juridice a crescut de la 1.000 de lei, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne la 70.000 de lei.

Au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale:

 • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
 • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
 • suspendarea temporară a activității;
 • desființarea unor lucrări;
 • refacerea unor amenajări.

Potrivit raportării autorităților de joi, în 24 de ore fuseseră depistate 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației. Până joi, polițiștii au deschis 271 de dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW