Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Amenzi de 600 de milioane de lei în perioada stării de urgență/ Câte sancțiuni au fost plătite până în prezent

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 iunie 2020 Etichete: ,

Peste 600 de milioane de lei este valoarea amenzilor care au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor impuse în perioada stării de urgență, a declarat ministrul Finanțelor, Forin Cîțu.

Întrebat câte dintre aceste amenzi au fost plătite, liberalul a răspuns:

„Mai puțin de 100 de milioane de lei. Sunt la bugetul de stat, vedem dacă sunt contestate și deciziile sunt favorabile cetățenilor, bineînțeles că va trebui să returnăm acești bani”.

În ceea ce privește o posibilă amnistie a acestor amenzi, după ce CCR a decis că sunt neconstituționale, Cîțu a explicat că  „este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul și vom vedea”, potrivit Digi24.ro.

„La acest moment nu am participat la o discuție care să aibă acest subiect, amnistia fiscală pentru acest amenzi și la Ministerul Finanțelor nu discutăm de așa ceva în acest moment”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește situația persoanelor care fac contestații, Cîțu a spus că „de obicei se fac compensări” din impozite și taxe, dar „sunt și cazuri când primesc banii, depinde care este situația personală a fiecărei persoane”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW