Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Amenzi de peste 40.000 de lei, după scandalul provocat de George Simion la Primăria Timișoara

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2022

Jandarmii au aplicat sâmbătă, 15 ianuarie, primele amenzi în cazul mitingului organizat de George Simion, liderul AUR, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, potrivit subprefectului de Timiș, Ovidiu Virgil Drăgănescu.

8 persoane, printre care și George Simion, au fost sancționate cu 4.500 de lei, pentru că au intrat într-un spațiu închis fără să poarte masca de protecție, în timp ce alte 4 amenzi, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Astăzi (n.r. sâmbătă) va continua identificarea altor persoane implicate în descindere”, susține subprefectul.

Totodată, Ovidiu Drăgănescu susține că la miting au participat și membri ai organizației Noua Dreaptă, acuzație infirmată de liderul AUR.

Context

George Simion și alți câțiva zeci de simpatizanți AUR au intrat vineri în sediul Primăriei, deși două dintre cele trei uși erau închise. Au urcat până la etajul 1, înainte să fie opriți de un bodyguard al instituției. În tot acest timp, manifestanții au scandat lozinci împotriva edilului de la USR.

Edilul Timișoarei a precizat că este inadmisibil că Jandarmeria și Poliția Locală să asiste „impotente” la acțiunea liderului AUR, menționând că a declanșat o anchetă internă la organismul ce ține de primărie, cerându-le și șefilor din Jandarmerie să facă același lucru.

O bandă de membri și simpatizanți AUR, în frunte cu George Simion, aduși la Timișoara cu autocarul, împreună cu organizația Noua Dreaptă din Mehedinți, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forță fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”, a scris Dominic Fritz, pe Facebook.

Simion a declarat, ulterior, că, prin acțiunea de vineri, a dorit să îi solicite primarului Dominic Fritz o audiență pentru Ioan Bânciu, un cetățean din municipiu care a participat la Revoluția din anul 1989.

Ce a spus Dominic Fritz e o minciună(…)Oamenii aceia nu au fost aduși cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea un protest la jumătate de oră după. Încearcă să facă ce făcea Iliescu, cu bande de legionari și așa mai departe(…)Nu s-a comis niciun act de violență, am intrat în Primăria Timișoarei fără să vină vreun polițist local sau altă autoritate care să ne întrebe de certificat”, a precizat liderul AUR.

Sursă foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW