Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Avertizare de „risc uriaș” de atacuri teroriste în UE, în preajma Crăciunului

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 6 decembrie 2023 Etichete: , ,

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a tras un semnal de alarmă cu privire la un „risc uriaș” de atacuri teroriste iminente în Uniunea Europeană înaintea sezonului festiv de Crăciun. Avertismentul său, făcut public în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne, a subliniat legătura dintre tensiunile din regiunea Orientului Mijlociu și potențialele pericole ce pot amenința securitatea în statele membre ale UE, conform informațiilor oferite de Politico.eu.

Johansson a avertizat asupra creșterii polarizării în societatea europeană, alimentată de conflictul dintre Israel și Hamas, și a subliniat că această situație poate amplifica riscul de atacuri teroriste în această perioadă sensibilă a anului. „Odată cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaş de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul european. „Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o şi mai devreme”, a adăugat comisarul UE.

Comentariile sale vin în contextul recentelor incidente tragice, inclusiv atacul în apropierea Turnului Eiffel din Paris, unde un turist german a fost ucis, iar alte persoane au fost rănite. Potrivit procurorilor francezi, atacatorul a jurat credință grupării teroriste Stat Islamic. De asemenea, în octombrie, un profesor francez a fost ucis într-un atac cu cuțitul la o școală din Arras, eveniment tratat de autorități ca fiind un act terorist.

Agenția de spionaj intern a Germaniei a avertizat la finalul lunii noiembrie că conflictul dintre Israel și Hamas a crescut riscul de atacuri ale islamistilor radicalizați în interiorul Germaniei.

De la declanșarea unui atac lansat de gruparea militantă palestiniană Hamas împotriva Israelului în urmă cu câteva luni, mai multe țări europene au înregistrat o creștere a infracțiunilor antisemite. Atacul Hamas asupra Israelului a dus la pierderea a peste 1.200 de vieți și la luarea a sute de ostatici. Ca reacție, Israelul a lansat o contraofensivă masivă împotriva Hamas în Gaza, soldată cu peste 15.000 de palestinieni uciși până în prezent, conform datelor Autorității Palestiniene și Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

Sursă foto: Pixabay 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW