Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA: Poporul român nu va uita şi nu va ierta laşitatea şi complicitatea celor care caută să slăbească justiţia şi statul de drept

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 20 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a participat, marți, la deschiderea webinar-ului „Investigarea atacurilor de tip Ransomware în timpul Pandemiei Covid-19”, eveniment organizat de Ministerul Justiției în parteneriat cu Ambasada SUA la București.

În cuvântul său de deschidere, Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat că Statele Unite sprijină cu toate resursele lupta Ministerului Justiției pentru a repara prejudiciile statului de drept în România.

„Aș dori să îi mulțumesc prietenului meu, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, pentru întrega muncă depusă și dedicația de care dă dovadă în reconstrucția și întărirea statului de drept în România. Este o sarcină dificilă, dar, cu oameni ca el la conducere, statul de drept va prevala”, a spus Zuckerman. 

Totodată, oficialul a subliniat că „Statele Unite și președintele Trump îi salută pe toți oamenii puternici moral și integri.  Vom fi alături de ei și de poporul român sprijinindu-i cu toate resursele disponibile în lupta lor pentru protejarea oamenilor din România și pentru menținerea statului de drept. Poporul român nu va uita și nu va ierta lașitatea și complicitatea celor care caută să slăbească justiția și statul de drept.”

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a mulțumit ambasadorului Zuckerman pentru sprijinul oferit și a numit colaborarea cu Ambasada SUA la București, „o piatră de temelie în strategia de acțiune împotriva criminalității interne și internaționale”.

Predoiu a avut un mesaj și pentru procurori, cerându-le să urmărească banii rezultați din infracțiuni, nu numai infractorii, precizțnd că pandemia a oferit oportunități infractorilor de a ataca instituțiile medicale critice și de a dezvolta o adevărată piață paralelă pe dark web cu produse de sănătate, indiferent dacă sunt originale sau contrafăcute.

Mai multe AICI

Partea practică a webinar-ului, la care au participat procurori specializați și polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a constat în testarea capacitații de reacție a specialiștilor români din domeniul criminalității informatice în urma simulării unui atac informatic asupra unei entități publice implicate în gestionarea situațiilor impuse de pandemia de Coronavirus, conform Ministerul Justiției.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW