Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la UE, în vizită la București: Statele Unite sunt foarte preocupate de statul de drept şi nu doar din motivele evidente

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Gordon Soundland, ambasadorul SUA la UE a fost, joi, într-o vizită oficială la București.  Cu această ocazie, oficialul a spus că Statele Unite sunt foarte preocupate de statul de drept, subliniind că este greu să se formeze un climat de investiţii propice dacă „cei care vor să îşi rişte capitalul nu ştiu care sunt regulile”.

Diplomatul s-a întâlnit, la București, cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiției Ana Birchall.

„SUA sunt foarte preocupate de statul de drept şi nu doar din motivele evidente, anume că nu poţi avea o societate civilă fără statul de drept. Este foarte greu să creezi un climat de investiţii propice în orice ţară unde cei care vor să îşi rişte capitalul nu ştiu care sunt regulile sau care, mai rău, se confruntă cu faptul că regulile de azi se schimbă mâine, după ce ţi-ai riscat capitalul”, a declarat Soundland.
Mai mult, oficialul american a spus  că procurorul William Barr intenționaează să-i prezinte Anei Birchall o serie de măsuri pe care România ar trebui să le ia pentru a reveni la stabilitate în ceea ce privește statul de drept.
„Statul de drept este esenţial, iar un exemplu al preocupării noastre este faptul că procurorul general (al SUA, William Barr – n.r.) a invitat ministrul dumneavoastră al Justiţiei, acesta fiind unul din motivele vizitei mele: să vorbim despre invitaţia de a veni în Statele Unite ale Americii şi de a continua să lucreze cu el şi cu echipa sa, pe baza unei foi de parcurs.
Respectiva foaie de parcurs este consultativă şi este legată de ceea ce Statele Unite cred că sunt dispoziţiile şi măsurile potrivite în legislaţie pentru a asigura un stat de drept puternic”, a adăugat acesta.
„Unul dintre motivele pentru care suntem aici este să ajutăm în orice probleme legate de statul de drept, ambiguităţi, astfel încât România să fie mai ospitalieră nu doar pentru firme americane, pentru toate firmele occidentale, care caută consecvenţă şi siguranţă legislativă, astfel încât să aducă aici capitalul lor”, a mai spus Soundland, conform Agerpres.
Secretarul american al Justiției, William Barr, a invitat-o pe Ana Birchall, ministrul român al Justiției, în septembrie. Barr o consideră pe Birchall un partener vital și de încredere în lupta contra corupției.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ambasadorul-sua-la-ue-in-vizita-la-bucuresti-statele-unite-sunt-foarte-preocupate-de-statul-de-drept-si-nu-doar-din-motivele-evidente/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW