Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la Bucureşti : Guvernul SUA, sprijin pentru investigarea cauzei incendiului şi prevenirea unor tragedii similare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Ambasadorul SUA la Bucureşti a transmis condoleanţe familiilor celor care au murit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ. Adrian Zuckerman a avut o discuţie cu premierul Ludovic Orban, stabilind „să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România”. Guvernul SUA a oferit ajutor în investigarea cauzei.

„Astăzi, la primele ore ale dimineții, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat Prim-ministrului Orban pentru a transmite condoleanțe și pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor.

Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe Prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19.

Ambasadorul a stabilit cu Prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată. În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă”, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

„Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”, a declarat ambasadorul SUA.

„Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român. Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital”, se arată în mesajul Ambasadei.

Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe…

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Duminică, 15 noiembrie 2020

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW