Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la București, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: Reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman este de părere că decizia Curții Europene a Drepturilor Omului în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției factorilor de decizie politică în justiție.

Redăm mai jos integral declarația Ambasadorului SUA la București

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis azi o decizie care subliniază din nou importanța deosebită a statului de drept într-o democrație. Fără posibilitatea de a apela la o justiție liberă și independentă nu există libertate sau proces democratic. Curtea a decis astăzi că Laura Codruța Kövesi a fost înlăturată pe nedrept de la conducerea DNA. Președintele Klaus Iohannis a salutat această decizie.

Suntem de acord cu Președintele Iohannis că drepturile fundamentale ale d-nei Kövesi au fost încălcate și că accesul liber la justiție și libertatea de expresie sunt valori esențiale într-o societate democratică. Această decizie reprezintă un semnal de alarmă împotriva intervenției politicului în justiție în scopul evitării investigației penale. Statele Unite vor sprijini întotdeauna principiile democratice, drepturile fundamentale și statul de drept.

Câștigătoare a titlului Femeia Curajoasă a anului 2014 acordat de Ambasada SUA, iar acum Procuror Șef European, d-na Kövesi ilustrează valorile curajului, justiției și onoarei. Astăzi o felicităm din nou. SUA vor continua să sprijine independența judecătorilor și a procurorilor în combaterea corupției folosind toate mijloacele aflate la dispoziție.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW