Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA anunță o colaborare cu Ministerul Justiției: Avem programe care să combată corupția din România la toate nivelurile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Amabasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, spune că de când a revenit în România a avut mai multe întâlniri cu ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunțând că cei doi au început să lucreze la un program comun care să combată corupția din România.

“Am venit în țară la mijlocul lui decembrie, acum vreo cinci săptămâni. De când sunt aici, am avut câteva întâlniri cu ministrul român de Justiție care a promis și am văzut că a și început să facă programe care să combată corupția din România la toate nivelurile, de la cel mai mic, la cel mai mare. România era cunoscută ca având o cultură endemică a corupției. Asta nu ne place. Țările europene și SUA au fost foarte critice din cauza acestei culturi a corupției. Noi i-am promis ministrului de Justiție Cătălin Predoiu, că o să îl ajutăm în tot ce ne cere, ca să combată corupția la toate nivelurile. Am început să facem un astfel de program comun cu ministrul Predoiu și nu vom avea nicio toleranță pentru corupție”, a declarat Adrian Zuckerman, pentru Ziarul de Iași.

Ambasadorul SUA la București a mai adăugat că una dintre cele mai mari priorități ale sale, dar și ale Statelor Unite este combaterea traficului de persoane.

“Vreau să mai adaug că unul dintre lucrurile care este cel mai respingător, atât pentru mine, cât și pentru SUA, este traficul de persoane. Aceasta este una dintre cele mai mari priorități ale noastre, am spus asta Guvernului și sper să fie programe puse în mișcare care să trateze aceste lucruri cât mai repede posibil”, a afirmat ambasadorul SUA.

Ambasadorul american a mai spus în interviu că, „în ultimii patru ani, lucrurile au mers într-o direcție proastă” în România.

Zuckerman a mai menționat că este încrezător că actualul Guvern tratează subiectul corupției într-un mod serios.

„Sunt sigur după ceea ce am văzut, în ultimele câteva săptămâni, că noul Guvern, cu președintele Iohannis și prim-ministrul Orban tratează subiectul corupției într-un fel cu totul serios. Și sper să fie programe foarte serioase de eliminare a corupției la toate nivelurile”, a subliniat Zuckerman.

Adrian Zuckerman a fost numit, la mijlocul lunii decembrie, ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Înlocuitorul lui Hans Klemm este născut în România şi a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. El a fost propus încă de vara trecută, dar procesul de validare a fost îngreunat din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW