Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ambasadorul României în Belarus, gest de solidaritate față de Svetlana Alexievich, alături de alți diplomați ai Uniunii Europene

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Mai mulți diplomați ai statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv din România, au vizitat-o, miercuri, pe Svetlana Alexievich, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, după ce au primit informații conform cărora bărbați necunoscuți ar fi încercat să intre în casa ei.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a declarat, printr-o postare pe Twitter, că Ambasadorul României în Belarus a vizitat-o pe Svetlana Alexievich, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură. În plus, acesta a cerut autorităților din Belarus să se oprească din a o hărțui.

Așa cum a fost instruit, Ambasadorul României în Belarus, împreună cu alți colegi din Uniunea Europeană, a vizitat-o, astăzi, pe laureata Premiului Nobel, Svetlana Alexievich la locuința sa. Aceasta a susținut democrația și a luptat pentru un viitor mai bun al cetățenilor din Belarus. Cerem autorităților belaruse să se oprească din a o mai hărțui”, se arată într-un mesaj postat de Bogdan Aurescu pe Twitter.

Ambasadorul lituanian, Andrius Pulokas, a declarat că ar fi primit informații conform cărora persoane necunoscute au sunat la ușa apartamentului în care aceasta locuiește.

Am primit informaţii că persoane necunoscute au sunat la uşa apartamentului ei, probabil securitatea sau reprezentanţi ai poliţiei. Am decis că este ameninţată cu detenţia, având în vedere că Svetlana Alexievici este ultimul membru al Consiliului de Coordonare care nu a fost reţinut sau nu a părăsit Belarusul”, a declarat ambasadorul lituanian, potrivit lrt.lt.

În apartamentul scriitoarei s-au aflat diplomați din România, Lituania, Suedia, Cehia, Slovacia și Austria.

Ann Linde, ministrul de Externe al Suediei, a postat o fotografie pe Twitter, în care apare Svetlana Alexievich, alături de diplomații care au venit să o sprijine.


Svetlana Alexievich este membru al Consiliului de Coordonare, creat de opoziția din Belarus.

Tensiunile din Belarus continuă, după ce Maria Kolesnikova, ultima dintre cele trei femei ce au făcut campanie împotriva lui Aleksandr Lukașenko care se mai afla în Belarus, a fost arestată, marți, de către ofițerii belaruși, în timp ce se afla la granița cu Ucraina.

Svetlana Tihanovskaia și Veronica Țepkalo, celelalte două reprezentante ale opoziției din Belarus, s-au exilat.

 

CITEȘTE ȘI: Noi tensiuni în Belarus: Reprezentanta opoziției a fost arestată / Reacția României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW