Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul Israelului în România merge luni în Parlament / Ar urma să fie însoțit de soția românului răpit în Gaza SURSE

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 30 octombrie 2023 Etichete: , ,

Ambasadorul Israelului în România, E.S. Reuven Azar, se va întâlni luni, 30 octombrie, la Senat, cu membrii comisiei de politică externă. Potrivit unor surse parlamentare citate de News.ro, diplomatul va fi însoțit de soția românului ținut ostatic în Fâșia Gaza. 

Comisia pentru politică externă din Senatul României se va reuni luni, la ora 14.00, pentru o întrevedere cu E.S. Reuven Azar, ambasadorul Statului Israel în România, se precizează în anunţul Senatului.

Potrivit unor surse parlamentare, Ambasadorul va veni la discuţii cu soţia românului ţinut ostatic în Fâşia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat recent, în contextul situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, că, potrivit informaţiilor furnizate de către autorităţile israeliene, unul dintre cetăţenii cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, semnalat iniţial pe lista persoanelor dispărute, este ostatic în Fâşia Gaza.

Soția românului răpit de Hamas a venit în România pentru a cere ajutorul autorităților

Ela Chaimi, soția românului răpit și ținut ostatic în Fâșia Gaza s-a întors în țară în seara zilei de duminică, 29 octombrie, și le-a cerut sprijin autorităților române pentru eliberarea soțului său.

„Sper și mă rog ca, prin sprijinul românilor și al Guvernului român, vom primi informații vitale despre Tal, iubitul meu soț și tatăl a trei copii mici, care este acum ținut ostatic în Gaza. Din păcate, nu am niciun fel de informație până acum. Sper ca Tal să fie puternic și sănătos. Mă aflu aici pentru că încercăm să obținem informații despre Tal, cu sprijinul dumneavoastră”, a spus Ela Chaimi la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

Tal Haimi are 41 de ani și este tatăl a trei copii. Acesta  ar fi  fost răpit din kibbutzul pe care îl fondase străbunicul lui de la Buzău, venit în Israel după cel de-al Doilea Război Mondial. Localitatea din care a dispărut Tal se află la doar 4 kilometri depărtare de  Fâșia Gaza și la 9 kilometri de Egipt.

Până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, cinci persoane cu dublă cetățenie israeliano-română, cu domiciliul în Israel, au decedat, și o persoană este ținută ostatică în Fâșia Gaza.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW