Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ambasadorul Federației Ruse, declarații controversate la Constanța

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 februarie 2020 Etichete: , , ,

Prezent la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța, Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România, a continuat să susțină narațiunea Federației Ruse cu privire la anexarea Crimeei și ocuparea regiunii Donbas, din estului Ucrainei.

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, care s-a mai remarcat în trecut prin poziții controversate sau interpretări abuzive ale istoriei, le-a vorbit studenților de la Universitatea Andrei Șaguna din Constanța despre războiul din Ucraina și politica internațională.
Valery Kuzmin a continuat să susțină că protestele de la Kiev, începute în anul 2013, cunoscute sub denunirea de ”Euromaidan”, după numele Pieței Independenței din Kiev, ”ar fi fost provocat de teroriști”, care l-au expulzat ilegal pe președintele de la acea vreme, Viktor Ianukovici. De fapt, protestele au fost declanșate împotriva deciziei lui Ianukovici de a se opune ratificării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care prevedea accesul pe piața libera a Uniunii Europene a produselor din Ucraina.

De asemenea, Kuzmin a dat vina pe ”naționaliști” și ”teroriști” ucraineeni, din cauza cărora ar fi fost nevoie de ”pacificarea”, regiunii Donbas, pe care de facto Federația Rusă o controlează, dar se ferește să o recunoască oficial ca propriul teritoriu pentru a bloca parcursul european al Ucrainei sau o eventuală aderare la NATO.
Totodată, diplomatul rus a acuzat SUA că este vinovată prin politicile sale hegemonice pentru dezordinea internațională.

Amintim că Valery Kuzmin a fost convocat în anul 2019 de Ministerul Afacerilor Externe al României să dea explicații în urma unei postări pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Potrivit profesorului Dorin Popescu, prezent la eveniment, un grup de tătari a protestat împotriva anexării Crimeei și împotriva politicilor de deznaționalizare implementate de Federația Rusă împotriva tătarilor din această peninsulă.

 

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  • Rusine!!!! Sa se potolească cu aberațiile!!!! Goarna Moscovei nu face altceva decât să tensioneze si mai mult situația din această zona!!!!! Afara!!!!

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW