Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Ambasadorul Federației Ruse la București: În cazul unui război cu Alianța Nord-Atlantică, Rusia va trata România ca pe un membru NATO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 iunie 2021

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, amenință România, afirmând că, în cazul unui război între Alianța Nord-Atlantică și Rusia, țara noastră va fi tratată ca un membru NATO, relatează România Liberă.

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi de Ambasada Rusiei, Valery Kuzmin a fost întrebat cum va fi tratată România în cazul unui război iscat între NATO și Rusia.

În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO, dacă România rămâne în NATO până la acel moment”, a declarat Valery Kuzmin.

În contextul în care Joe Biden va avea prima întâlnire în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, pe 16 iunie la Geneva, ambasadorul Rusiei la București a mai spus că nu poate preciza ce efecte ar putea produce discuțiile celor doi șefi de stat pentru România.

În plus, diplomatul a mai catalogat manevrele militare de la granițele Federației Ruse drept „provocatoare”.

Manevrele din vecinătatea graniţelor noastre, cu participarea unor ţări occidentale importante, la sute, mii şi uneori la câteva zeci de mile de Marea Neagră, sunt văzute de noi ca provocatoare, că pun în pericol stabilitatea şi situaţia de securitate din Marea Neagră”, a precizat diplomatul, citat de Agerpres.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW