Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul Federației Ruse la București, despre cazul Navalnîi: Nu avem prizonieri politici, avem politicieni în închisoare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Cunoscut pentru declarațiile sale belicoase, ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cu referire la cazul lui Aleksei Navalnîi, că în Federația Rusă nu există prizonieri politici, ci doar politicieni încarcerați.

Totodată, Kuzmin a afirmat că are îndoieli în privința unei „anchete imparțiale” a Uniunii Europene.

„Avem toate motivele să ne îndoim de orice investigaţie imparţială din partea Uniunii Europene, care ea însăşi a politizat intens cazul Navalnîi, de fapt l-a creat ca subiect politic. Era, pur şi simplu, un caz penal. Acum, în viziunea Europei, e o mare problemă politică. Dacă dumneavoastră credeţi că domnul Navalnîi este lider al opoziţiei, este politician, profitaţi de experienţa progresistă şi practica colegilor din Spania. Ei vorbesc, referitor la arestul şi încarcerarea unuia din liderii mişcării din Catalonia – ‘Nu avem prizonieri politici, avem politicieni în închisoare’. Dacă îl consideraţi pe domnul Navalnîi politician, atunci notaţi că nu este prizonier politic, ci politician încarcerat”, a declarat Valery Kuzmin, citat de Agerpres.

Alexei Navalnîi a fost arestat pe 18 ianuarie, în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, și condamnat pe 2 februarie la 3 ani și 6 luni de închisoare. Opozantul s-a întors în țara sa natală, după ce a fost otrăvit cu noviciok de ofițeri activi ai FSB.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW