Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul dorit de Trump pentru România, acuzat de hărțuire sexuală. Numirea sa în funcție a fost amânată

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 16 august 2019 Etichete: , , , ,

Numirea în funcția de ambasador SUA în România a lui Adrian Zuckerman, a fost amânată de către Comisia de Politică Externă a Senatului Statelor Unite, pe fondul unor acuzații de hărțuire sexuală.

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată, în 2008, fiind acuzat de către secretara de la firma sa de avocatură, Jamie Ferrauiola, că ar fi hărțuit-o sexual.

Conform rawstory.com, secretara susține că Zuckerman o obliga să privească fotografii obscene și că îi cerea detalii din viața personală. Acesta mai spune că Zuckerman avea „numeroase gesturi cu tentă sexuală” față de femeile de la firma de avocatură.

Potrivit publicașiei Law Journal, un avocat „familiar cu procesul de nominalizare a ambasadorilor de către administrația Trump a declarat că la Casa Albă, cel mai probabil, se știa despre procesul de hărțuire sexuală în care a fost implicat Adrian Zuckerman”.

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a cerut la Casa Albă verificări suplimentare pentru Zuckerman.

„Cu toate acestea, pentru domnul Zuckerman și domnul Manchester, am f[cut niște solicitări legate de acuzațiile de hărțuire sexuală și de un mediu de lucru ostil. Mă bucur că președintele a fost de acord să amâne numirea lor (a lui Zuckerman în funcția de ambasador și a încă unui candidat) până când Casa Albă va răspunde la scrisorile mele prin care am cerut ca Securitatea diplomatică să efectueze verificări suplimentare”, a transmis Bob Mendez.

Cine este Adrian Zuckerman

Președintele Donald Trump l-a nominalizat, la sfârşitul lunii iulie 2018, pe Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al SUA în România.

Înlocuitorul lui Hans Klemm este născut în România şi a emigrat în Statele Unite, împreună cu familia, la vârsta de 10 ani. El a fost propus încă de vara trecută, dar procesul de validare a fost greoi. Casa Albă a trebuit să retrimită nominalizarea lui Adrian Zuckerman noului Senat, format după alegerile din toamnă.

Acesta este de profesie avocat și a ocupat în trecut funcția de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitru pentru Consiliul Imobiliar din New York.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW