Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ambasadoarea SUA în Rusia: Încercările de a interveni în afacerile interne ale țării vor fi reprimate cu duritate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 7 martie 2024 Etichete: , , ,

Ministerul rus de externe a convocat joi ambasadoarea Statelor Unite la Moscova, Lynne Tracy, pentru a-i comunica că trei organizații non-profit susținute de Ambasada SUA au fost declarate „programe antirusești indezirabile în Federația Rusă”. Ambasadoarea a fost solicitată să înceteze colaborarea cu aceste organizații, iar ea a fost avertizată că orice încercare de a interveni în afacerile interne ale Rusiei „va fi tratată cu fermitate și va avea consecințe serioase”.

Șefa misiunii diplomatice americane, Lynne Tracy, a fost convocată la sediul ministerului rus de externe, unde i s-a comunicat că trei ONG-uri americane (American Councils for International Education, Cultural Perspectives și Institute of International Education), sprijinite de ambasadă, au fost considerate „programe și proiecte antirusești indezirabile în Federația Rusă, care au ca scop recrutarea de «agenți de influență» sub pretextul unor schimburi educaționale și culturale”, conform unui comunicat de presă al diplomației ruse.

Ambasadoarei i s-a transmis oficial să înceteze orice formă de sprijin acordată acestor organizații non-profit, iar continuarea acestei asistențe va fi considerată o încălcare a legislației ruse. De asemenea, Ministerul rus de externe a solicitat eliminarea de pe site-ul oficial al Ambasadei SUA și de pe platformele de socializare a listei proiectelor și programelor educaționale desfășurate de aceste ONG-uri, care urmăresc promovarea atitudinilor și valorilor străine societății rusești.

„Subliniem în mod special că încercările de a interveni în afacerile interne ale Federației Ruse, inclusiv acțiunile subversive și răspândirea dezinformării în contextul alegerilor și al unei operațiuni militare speciale, vor fi reprimate cu duritate și fermitate, până la și inclusiv expulzarea ca «persona non grata» a angajaților Ambasadei SUA implicați în astfel de acțiuni”, mai arată ministerul rus de externe în comunicatul citat.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW