Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ambasada Ucrainei în România le cere oamenilor să nu filmeze şi să nu posteze pe internet video cu dronele care atacă porturile de la Dunăre

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 august 2023 Etichete: , , ,

Ambasada Ucrainei în România face apel la cetățeni să nu filmeze şi să nu disemineze pe reţelele de socializare şi în mass-media filmuleţe privind dronele ruseşti care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre.

Potrivit sursei citate, în urma atacurilor porturilor Ismail și Rene, aflate în apropierea graniței cu România, au fost rănite șapte persoane și mai multe depozite de cereale au fost distruse. Exploziile au fost atât de puternice, încât s-au auzit din orașul Galați. Unii marinari români au surprins momentul exploziei de marți seară. Reprezentanții Ambasadei Ucrainei în România consideră că prezentarea filmulețelor cu atacurilor asupra porturilor din regiunea Odesa pot reprezenta o amenințare la adresa civililor.

„Cu regret, astăzi, observăm o diseminare pe reţelele de socializare şi în unele mass-media a unor filmuleţe privind dronele care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condiţiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmuleţe reprezintă o ameninţare nu numai la adresa siguranţei funcţionării porturilor dunărene, ci şi direct pentru populaţia civilă care locuieşte în această regiune”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei în România transmis miercuri seară, 16 august.

Ambasada Ucrainei în România: Facem apel la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de video

Potrivit misiunii diplomatice, „agresorul rus monitorizează activ internetul şi primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile”.

„Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de video pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”, a transmis sursa citată.

Rusia a intensificat atacurile  asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România, după ce liderii de la Moscova s-au retras din acordul ONU care permitea transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră.

România a permis Ucrainei să folosească infrastructura națională maritimă pentru exporturi.

„Vom ajuta Ucraina cât e necesar”, afirma, recent, președintele Klaus Iohannis. Ministerul Apărării Naționale spune că nu au fost identificate amenințări militare la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României, dar au fost întărite măsurile de vigilență, conform planurilor naționale și aliate, pentru a asigura securitatea și integritatea teritoriului național.

Sursă foto: Președinția Ucrainei 

Comentarii