Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Ambasada Chinei în România: Au fost observații neprietenoase la adresa comunității chineze, în contextul epidemiei cu noul coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , , ,

În contextul epidemiei cu noul coronavirus, Ambasada Chinei la Bucureşti a precizat că au existat observaţii neprietenoase la adresa comunităţii chineze din România.

Purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice susține că majoritatea românilor au reacționat rațional în ceea ce privește epididemia cu virusul ucigaș, însă a precizat că au existat și persoane care au făcut observații neprietenoase la adresa comunițății chineze din România.

“Poporul român este în general obiectiv şi raţional în înţelegerea epidemiei. Mulţi prieteni şi-au exprimat simpatia şi condoleanţele faţă de poporul chinez şi au apreciat eforturile Chinei de a controla epidemia, ceea ce reflectă pe deplin prietenia tradiţională dintre popoarele celor două ţări. În acelaşi timp, se ştie şi faptul că unii oameni care au înţeles greşit epidemia au făcut observaţii neprietenoase comunităţii de chinezi stabiliţi în România, iar noi ne opunem ferm acestui lucru”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Chinei, citat de Mediafax.

Precizările Amabasadei Chinei vin în contextul în care la nivel mondial s-a instalat o teamă generală de epidemia cu noul coronavirus, ce se răsfrânge pe comunitățile din chinezi din toate țările.

Numărul total al cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a atins 20.438, marți dimineață. Numărul deceselor a ajuns la 425.

sursa foto: alfaomega.tv  

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW