Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


OFICIAL Alte două localități din Ilfov vor intra în carantină

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 noiembrie 2020

După creșterea alarmantă a incidenței cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) Ilfov a propus carantinarea oraşului Bragadiru şi a comunei Chiajna începând de vineri, de la ora 22,00, a declarat pentru Agerpres prefectul judeţului Ilfov, Daniel Zamfir.

UPDATE: Orașul Bragadiru, comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, vor intra în carantină, potrivit ordinului semnat de șeful DSU, Raed Arafat.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.
Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00.”

„Aseară a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca urmare a propunerii înaintate de DSP Ilfov şi cu avizul INSP prin care am propus măsura carantinării zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna. Noi am făcut propunerea ca de astăzi, la orele 22,00. Urmează ca şeful DSU să emită ordinul de carantinare zonală care va fi publicat în Monitorul Oficial”, a precizat prefectul.

Dacă măsura va fi aprobată aceasta va fi valabilă pentru 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Cetățenii vor putea părăsi localitatea pentru a se deplasa la locul de muncă sau pentru alte activități esențiale, care se vor regăsi în textul hotărârii privind carantina.

Amintim că în județul Ilfov au mai fost plasate în carantină comuna Ciorogârla, alături de satul Dârvari, Berceni și Clinceni.

Sursa foto: Poliţia Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW