Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Alte 20 de troleibuze Solaris Trollino sosesc în București luna viitoare – SURSE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 februarie 2024

După ce primele 15 troleibuze Solaris Trollino au fost puse în circulație în ultimele zile, alte 20 de astfel de vehicule urmează să sosească în luna martie. Potrivit informațiilor noastre, dacă nu vor apărea probleme cu transportatorii, ar urma să sosească în București câte cinci troleibuze pe săptămână. 

Primăria Capitalei are în derulare un contract pentru achiziția a 100 de troleibuze cu producătorul polonez Solaris. Primele 15 troleibuze au fost deja livrate și puse în circulație, cu câteva luni înainte de termen, iar alte 20 urmează să sosească luna viitoare. Producătorul s-a angajat ca până la vară să livreze absolut toate cele 100 de vehicule comandate de municipalitate. În lungime de 12 metri, noile troleibuze au autonomie de minim 20 km, ceea ce permite extinderea unor linii și la evitarea blocajelor în trafic.

De asemenea, acestea au podea coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru pasagerii în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă. Acestea sunt prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul.

Vehiculele sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina de conducere, au facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

De asemenea, sunt dotate computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon sunt prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor.

Garanția completă de funcționare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

Vechiul contract, reziliat din cauza unor ilegalități

Primăria Capitalei încearcă încă din anul 2018 să achiziționeze 100 de troleibuze. Administrația Firea a încheiat chiar un contract în acest sens cu firma Bozankaya din Turcia, care prezentase la licitație documentația unui autobuz electric.

După ce Mainnews.ro a relatat despre aceste ilegalități iar Curtea de Conturi le-a consemnat într-un raport de audit, Primăria Capitalei a reziliat înțelegerea.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW