Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Alocațiile copiilor vor crește anual din 2020/ Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Potrivit unor modificări la Legea alocațiilor, care s-au publicat în Monitorul Oficial, începând cu anul 2020 alocațiile de stat pentru copii vor crește. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea alocației pentru copii cu rata inflației, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Legea vizează completarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993 și prevede introducerea unei norme privind majorarea valorii alocației cu indicele anual de inflație, pentru a menține cuantumul acesteia la aceeași valoare de piață.

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, cuantumul alocației de stat va crește cu 100% din rata medie anuală a inflației.

„Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020”, prevede actul normativ.

În prezent, copiii din România cu vârstele cuprinse între 3 și 18 ani primesc o alocație de 150 de lei. În cazul în care nu au terminat liceul sau școala profesională, elevii beneficiază de alocație până la terminarea studiilor.

De asemenea, până la vârsta de doi ani, copiii primesc o alocație de 300 de lei. Sunt vizați și copiii cu handicap, care primesc aceeași sumă până la vârsta de 300 de lei.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari PNL și deși a fost respins de Senat, Camera Deputaților l-a adoptat în calitate de for decizional.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW